lunes, 9 de febrero de 2015

QUE EN SABEU DE CAN BOSC VELL A VILANOVA DEL VALLÈS ?

Vilanova del Vallès, va tenir ajuntament propi, en el parèntesis de llibertat, i justícia, que va representar per primera i única vegada – fins al dia d’avui – la II República Española.

El seu terme es va agregar en part al terme de la Roca del Vallès, i en part al de Montornès del Vallès, arrel de la victòria de sediciosos feixistes que encapçalats pel general Franco enderrocaven el govern de la II República Española - davant la indiferència dels ‘governs democràtics d’Europa - , la dictadura de Franco, o segon feixisme, manifestava d’aquesta manera el seu amor a Catalunya, i als catalans.

No va ser fins l’any 1983 que Vilanova del Vallès recuperava la seva autonomia com a municipi, això, i l’acció destructiva dels franquistes des dels ajuntaments, podria explicar la manca d’un Catàleg de Patrimoni en línia, no més enllà de les darreries del segle XX.

Avui, amb les mancances ‘ habituals’ Vilanova del Vallès, disposa d’un Mapa de Patrimoni Cultural :
http://www.diba.cat/web/opc/xep/08902

Així, trobava en relació a la dita casa de Can Bosc Vell; gran masia de planta rectangular amb planta baixa, pis superior i golfes. Presenta una gran torre adossada en l'extrem dret amb tres nivells i coronada amb arcs oberts i merlets. A l'esquerra de l'edifici hi ha tot un cos en forma de L de planta baixa i primer pis. Tot el recinte té un mur que el delimita.


Observacions: L'estil actual de l'edifici és degut a una gran reforma que s'hi va fer a la segona meitat del segle XX – en aquella època els permisos els devia donar Montornès i/o la Roca, que pel que sembla s’han negat a traslladar la informació - La torre té un estil de fortificació.

Ens agradarà tenir noticia de l’arquitecte autor d’aquesta reforma a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario