jueves, 19 de febrero de 2015

CAL SABATER DE BEGUR/ CASA DE LA VILA. BEGUR. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

Retratava l’edifici de la Casa de la Vila de Begur, a la comarca de l’Empordanet.


Per davant la meva decepció en constatar que no tenen un Catàleg de Patrimoni en línia , file:///C:/Users/Antonio/Downloads/V5_bens.pdf

La descripció tècnica ens diu ; situat a la plaça de l'església , és un edifici de planta trapezoïdal, formant per planta baixa i un pis, amb soterrani i terrat. La façana principal és de composició simètrica. Té un pati davanter, amb graons d'accés a la porta principal. Les obertures (tres per planta ) són allindades; les del primer pis formen un balcó corregut. Algunes obertures presenten motllures guardapols amb mènsules figuratives. Els coronament és amb cornisa i barana de terrat esglaonada. Són remarcables els elements decoratius de l'interior (paviments, enteixinats, esgrafiats, arrambadors, pintures dels sostres, llar de foc de fusta,...), d'estil pre-modernista i modernista.

l'edifici que actualment hostatja la Casa de la Vila, va ser bastit com Can Sabater, durant la segona meitat del segle XIX , època en que molts begurencs es van enriquir per l'emigració al Nou Món.

És una de les nombroses cases "d'americanos" existents a la vila.

A Begur, també es fa realitat allò de ‘a cal ferrer, ganivet de fusta (CONCA 1988)’

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Des de l’Arxiu de Begur, em feien arribar un email en el que en relació a l’edifici de l’Ajuntament, em deien :

Construït a principis del segle XX (1902) i els seus promotors van ser el matrimoni format per Bonaventura Sabater i Matilde Forgas. Matilde era filla de Francesc Forgas Elias, el propietari de la fàbrica Forgas (dedicada a la fabricació de taps de suro). Bonaventura Sabater i Burcet va ser gerent de la fàbrica però també era escriptor i va ser diputat a Corts per Girona , ell anys 1903 i 1918.

L'edifici ha sofert diferents remodelacions però encara conserva diferents elements originals de la casa.

L'edifici va ser adquirit a subhasta per l'ajuntament de Begur l'any 1942.


No hay comentarios:

Publicar un comentario