lunes, 16 de febrero de 2015

CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DEL PLA. MAS CARBÓ, AVUI CAN VIURE. EL CORRÓ D’AMUNT. LES FRANQUESES DEL VALLÈS

Aprofitava la meva visita a Corró d’Amunt:
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2015/02/antigues-escoles-de-corro-damunt-les.html
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2015/02/cementiri-de-corro-damunt-les.html
per retratar novament [ http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2009/05/capella-de-la-mare-de-deu-del-pla-corro.html ] la Capella de la Mare de Déu del Pla.


La descripció tècnica ens diu ; capella de planta rectangular, amb una sola nau i absis rodó. A l'exterior presenta arcuacions llombardes. A l'interior hi ha dues arcades apuntades, de pedra, a banda i banda de la nau. La volta és apuntada i arrebossada, possiblement fruit d'una reforma de l'època gòtica, existia també un retaule d'estil gòtic que fou cremat, juntament amb la imatge la de Mare de Déu, en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes, encapçalats pel general Franco, contra el govern de la II República Española.

A la cara de migdia hi ha l'antiga porta, tapiada, d'arc de mig punt, descoberta durant la restauració. A ponent hi ha la porta allindada, amb una mena de timpà al damunt. Una petita finestra d'ull de bou i campanar d'espadanya (posterior). Està situada prop del Mas Viure, orientada a llevant.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario