lunes, 23 de febrero de 2015

CEIP DOCTOR ROBERT. CAMPRODON. RIPOLLÈS. CATALUNYA

El Valentí Pons Toujouse, autor del blog MODERNISME , http://vptmod.blogspot.com.es/ m’enviava un e.mail en el que em deia que Bartomeu Agustí Vergès (Olot, 1904 + Barcelona, 8 d’abril de 1944), va ser autor de les de escoles de Montagut (CEIP Mont Cós) i Camprodon (CEIP Doctor Robert) projectades en els anys 1934 i 1936, respectivament.


La Dra. Gemma Domènech Casadevall, del Departament de Història i Història de L'art d ela universitat de Girona, ho corrobora en les següents publicacions :
http://www.academia.edu/5453645/El_dif%C3%ADcil_retorn._El_cas_dels_arquitectes_catalans_depurats
http://www.raco.cat/index.php/revistagirona/article/viewFile/96072/150471

Les dades tècniques del CEIP Doctor Robert , ens diuen edifici que ha sofert transformacions en la disposició de les classes i aules, desaparegudes les primeres de la planta pis i amb la coberta inclinada a la dècada dels 40. Més recentment se li ha afegit un nou cos de vivenda per al mestre i dos noves aules i un afegit poc afortunat per a menjador a la façana principal. Inclou pintures al fresc de Morell sobre temes geogràfics. Altres han desaparegut. Fou el primer edifici racionalista construït a Camprodon.

Ens agradarà saber la trajectòria del Dr. Robert , que el feia mereixedor de donar nom a l’escola

No trobava cap dada de l’escola de Montagut, avui Montagut i Oix.
http://www.xtec.cat/centres/b7007452/montcos/montagut.htm

L’oblit de la ‘petita història’ és un pas previ – i necessari – per assolir la fita proposada pel Ministerio de Incultura y Odio Racial, d’esborrar qualsevol identitat ‘diferenciada’; dissortadament ja per acció, ja per omissió, s’han afegit en aquesta tasca ‘miserable’, algunes administracions públiques ‘catalanes’; ocasionalment també l’església catòlica, i una munió de funcionaris i ciutadans del nostre país.

Demanem l’ajuda dels ciutadans particulars, dels Ateneus, dels Casals de Cultura, de grups de recerca, dels Arxius Històrics, de ....

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario