viernes, 20 de febrero de 2015

SANT FELIU DE BOADA. PALAU-SATOR. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré , al davant de la façana de l'església de Sant Feliu de Boada , que es troba en una posició elevada respecte del nivell de la plaça.


La descripció tècnica ens diu que és un edifici d'una nau amb capelles laterals al mur nord o absis poligonal de tres costats. La porta d'accés és allindada, amb un timpà superior d'arc ogival amb motllures; hi són remarcables les dues impostes, amb relleus que representen animals alats, tot i que l'esquerra és l'única ben conservada. A la part superior hi ha un òcul atrompetat i el conjunt es corona amb un campanar de paret amb quatre obertures d'arc de mig punt; a la part inferior d'una de les obertures es conserva un matacà. A la banda dreta de la façana hi ha una torre de base quadrada i obertures rectangulars. El temple conserva restes de la fortificació.

La monumentalitat de la façana, recorda la de l’església de Sant Esteve de Peratallada.

L’Empordanet és un veritable ‘museu’ a l’aire lliure, en el que només trobes a faltar una mínima informació de cadascun dels molts elements d’interès, això es podria corregir – fins sense diners – des de l’àmbit de la ciutadania.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario