viernes, 2 de mayo de 2014

CAPELLA I EDIFICI DE SANT ROC. VALLS ‘DE LES ÉGLISES’. CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA

Disposa Valls d’un amplíssima ‘oferta’ en matèria de temples de la confessió catòlica :
Església arxiprestal de Sant Joan Baptista, amb un campanar de 74 metres d’alçada, el que el converteix en el campanar més alt de totes les esglésies parroquials de Catalunya

Església de la Mare de Déu del Lledó

Església del Roser

Església de Sant Roc

Església de Sant Francesc

Església de Sant Antoni Abat

Església de la Mare de Déu del Carme

Església de Sant Simó

Església de Sant Salvador

Capella del Col•legi de Religioses del Cor de Maria

Capella de les Germanes de la Caritat

Capella i edifici de Sant Roc

La Capella del Sant Crist del Cementiri de Valls, avui és un magatzem

Ermita de Sant Llorenç

Potser encara n’hi ha algun altre que agrairem ens feu sabera l’email coneixercatalunya@gmail.com

Llegia de Capella i edifici de Sant Roc, edifici integrat al carrer mitjançant la seva unió per la dreta amb una altra construcció. La façana presenta: planta baixa amb tres portes, de les quals, l'esquerra correspon a la capella. Damunt la porta de la capella hi ha ferro colat. Finalment, en la teulada de la part de la capella s'aixeca una espadanya coronada amb un timpà. Damunt la porta contigua a la capella hi ha tres obertures d'arc escarser i un balcó damunt de la porta central amb barana de ferro colat, de la mateixa manera que els dos que es troben dalt de la tercera porta.


L'edifici és de pedra arrebossat i pintat de color siena.

L'edifici de l'Antic Hospital de Sant Roc es remunta a l'any 1562, quan el Consell Especial de la vila acordà fer un hospital nou en uns terrenys propers a la muralla. Originalment va ser conegut com Hospital de Pobres de Jesucrist i es posà sota l'advocació de Sant Roc l'any 1582.

L'edificació, restaurada en l'actualitat, destaca pel claustre central i per la columnata de pilars de secció octogonal i arcs de mig punt que recorre perimetralment les façanes d'aquest pati interior. La façana exterior ofereix un caràcter sobri i equilibrat.

Existeix un relleu adossat a la façana dedicat a Jaume Huguet datat el 2 del 2 de 1971. Sota el nínxol hi ha una placa: "Aquesta figura ha feta per Pere Joan Puig par 1600".

En els darrers temps l'edifici ha estat ocupat per diverses institucions i actualment és seu de l'Institut d'Estudis Vallencs i de l'Escola Taller d'Art. La capella ha hostatjat també algunes activitats culturals com a Sala d'Exposicions

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario