Disposa Valls d’un amplíssima ‘oferta’ en matèria de temples de la confessió catòlica :
Església arxiprestal de Sant Joan Baptista, amb un campanar de 74 metres d’alçada, el que el converteix en el campanar més alt de totes les esglésies parroquials de Catalunya
Església de la Mare de Déu del Lledó
Església del Roser
Església de Sant Roc
Església de Sant Francesc
Església de Sant Antoni Abat
Església de la Mare de Déu del Carme
Església de Sant Simó
Església de Sant Salvador
Capella del Col•legi de Religioses del Cor de Maria
Capella de les Germanes de la Caritat
Capella i edifici de Sant Roc
La Capella del Sant Crist del Cementiri de Valls, avui és un magatzem
Ermita de Sant Llorenç
Potser encara n’hi ha algun altre que agrairem ens feu sabera l’email coneixercatalunya@gmail.com
Llegia de Capella i edifici de Sant Roc, edifici integrat al carrer mitjançant la seva unió per la dreta amb una altra construcció. La façana presenta: planta baixa amb tres portes, de les quals, l'esquerra correspon a la capella. Damunt la porta de la capella hi ha ferro colat. Finalment, en la teulada de la part de la capella s'aixeca una espadanya coronada amb un timpà. Damunt la porta contigua a la capella hi ha tres obertures d'arc escarser i un balcó damunt de la porta central amb barana de ferro colat, de la mateixa manera que els dos que es troben dalt de la tercera porta.
L'edifici és de pedra arrebossat i pintat de color siena.
L'edifici de l'Antic Hospital de Sant Roc es remunta a l'any 1562, quan el Consell Especial de la vila acordà fer un hospital nou en uns terrenys propers a la muralla. Originalment va ser conegut com Hospital de Pobres de Jesucrist i es posà sota l'advocació de Sant Roc l'any 1582.
L'edificació, restaurada en l'actualitat, destaca pel claustre central i per la columnata de pilars de secció octogonal i arcs de mig punt que recorre perimetralment les façanes d'aquest pati interior. La façana exterior ofereix un caràcter sobri i equilibrat.
Existeix un relleu adossat a la façana dedicat a Jaume Huguet datat el 2 del 2 de 1971. Sota el nínxol hi ha una placa: "Aquesta figura ha feta per Pere Joan Puig par 1600".
En els darrers temps l'edifici ha estat ocupat per diverses institucions i actualment és seu de l'Institut d'Estudis Vallencs i de l'Escola Taller d'Art. La capella ha hostatjat també algunes activitats culturals com a Sala d'Exposicions
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com
No hay comentarios:
Publicar un comentario