jueves, 15 de mayo de 2014

ESGLÉSIA DEL CARME . VALLS ‘DE LES ÉGLISES’. CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA

Retratava la façana barroca, simètrica, amb portada que conté un nínxol amb la imatge de la Verge del Carme damunt la porta principal, i als costats dues finestres i en la part superior un rosetó d’aquest bell edifici de planta basilical d'una nau amb sis trams i capelles laterals.


La descripció tècnica ens explica que els suports són pilars, la nau central i els braços del creuer es cobreixen amb volta de canó amb llunetes, i el creuer és amb cúpula sobre petxines, la capella major amb volta i la sagristia amb aresta.

El campanar, de base quadrada, s'eleva als peus, en el costat de l'Epístola i és de quatre pisos, progressivament més petits. L'edifici és de pedra i mamposteria amb arrebossat.

La trobàvem tancada amb pany i forrellat, els catòlics d’obediència romana, com a conseqüència de la signatura de la Jerarquia del document :
http://secviccentdocumentosoficiales.blogspot.com.es/2006/09/carta-colectiva-de-los-obispos.html

Impulsada curiosament per un tarragoní ; Isidro Gomá y Tomás (La Riba, Tarragona, 19 de agosto de 1869 - Toledo, 22 de agosto de 1940), i contestada NOMÉS amb vehemència per un altre, Francesc d’Assís Vidal i Barraquer (Cambrils, Baix Camp, 3 d’octubre de 1868 – Friburg, Suïssa, 13 de setembre de 1943), veiem amb impotència con s’esmicola la feina ben feta durant segles.

Prop de l’església s’aixeca l’arbre de la Llibertat de Valls.

No hay comentarios:

Publicar un comentario