domingo, 4 de mayo de 2014

A LA PLAÇA FAN GITANES, MARE DEIXEU-M’HI ANAR,..

Em semblava un títol més escaient , que ‘Gitanes a dojo’, o ‘Gitanes per un tubo’ , oi ?.

Explicava suara que per a mi Gitanes i alegria son termes sinònims, vegeu les cares de la Colla Nova de Castellar del Vallès.


D’aquesta colla infantil


O aquesta juvenil


Explicava també que era aquest en el seu origen un ball revolucionari, i advertia senyals clares que conserva integra la seva capacitat innovadora; les sabatilles han substituït en molts casos les espardenyes de betes, i les colles de quatre parelles s’imposen avui per arreu. Us en recordeu de les colles de vuit parelles?. I, de la paritat home /dona, que s’ha perdut – sembla que de forma irreversible – també per arreu ?

No em sorprenia veure - parlem de Gitanes – una coreografia de ‘Wake Me Up’ , i tampoc està clar, de ‘Irish Party’; executades en ambdós casos de forma magistral; l’esperit que ‘revolucionava’ el Ball de Plaça fa més de 200 anys, continua viu !!!!

M’explicava un veí del Barcelonès que desconeixia totalment l’existència del Ball de les Gitanes; sardanes, bastons, castells, eren per a ell les ‘úniques manifestacions’ de la nostra cultura secular.

Gitanes té un repte fenomenal, de fa molt anys es celebra una Ballada al Monestir de Montserrat – que val a dir no rep gaire atenció per part dels mitjans de comunicació - ; quan sigui possible, s’ha de plantejar una ‘Trobada de Colles de Gitanes ‘ a la Plaça de Catalunya de Barcelona, que us sembla ?.

Felicitats a la Roda de Gitanes del Vallès, a les colles que guanyaven ‘ad majorem gloriam’ a Castellar del Vallès, i per descomptat a la nostra ‘Colla Nova’, que per a nosaltres és i serà sempre la millor, oi ?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario