viernes, 2 de mayo de 2014

L’ESCORXADOR D’IGUALADA. L’ANOIA. CATALUNYA

El Camil Roig Pardos‎ retratava l’edifici del que fou escorxador d’Igualada a l’Anoia; tinc una especial estimació vers aquests edificis ‘històrics’ que com els escorxadors, els cellers, les escoles , i àdhuc les fàbriques, , representen un avenç per a TOTA la societat.

Isidre Gili i Moncunill , i Pau Salvat i Espasa (Barcelona, 20 de desembre de 1872 - 28 de maig de 1923), foren els encarregats del projecte l’any 1903.


L’estructura ocupa una superfície d'uns 13.000 m2 . La nau principal de l'edifici és rectangular. Als costats hi ha dos departaments quadrangulars. Dues ales ajuntades al cos central per un passadís cobert condueixen als patis. Darrera la nau principal hi trobem petites dependències. L'estructura suport de la nau central i de les dues més petites és de ferro. Els corrals tenen encavallada de fusta. Els materials bàsics de construcció són el totxo i la pedra. Per la decoració s'empra la ceràmica de color verd. El conjunt d'edificis es distribueix simètricament respecte a un eix perpendicular al carrer, que passa per la nau central i la porta principal.

L'Enric Solsona i Piña ha estat l’arquitecte encarregat de transformar aquest espai en centre d’activitats i sala plurifuncional, amb la exposició del bestiari festiu i gegants.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario