martes, 13 de mayo de 2014

ERMITA DE SANTA ANNA, MARE DE LA VERGE. CATÍ. MAESTRAT ALT O SOBIRÀ. CASTELLÓ. PAÍS VALÈNCIA.

El Joan Serra Saún m’enviava una fotografia d’aquesta ermita de Santa Anna, que s’associa en la memòria d’alguns catinencs amb les festes que s’hi duien a terme tots els 26 de juliol ; encara a mitjans ja del segle XX, hom recorda la carrera de nens amb els premis de les cintes de diferents colors vius, concedits als corredors amb l'assistència i presidència de les autoritats eclesiàstiques i municipals a la Plaça de Dalt, asseguts al Poyo Valent i amenitzat amb la música de la dolçaina.

L'exterior presenta una façana sòbria amb porta d'accés de mig punt i grans dovelles, situada sota un porxo amb sostre de fusta i bancada adossada, al damunt hi ha una rosassa, hi té en un extrem un campanar d’espadanya, en el que llueix un petita campana.


Es una construcció essencialment de maçoneria; l'interior, és d'una sola nau amb tres trams de regulars dimensions travessats per arcs gòtics apuntats que descansen sobre fortes pilastres. Un arc de mig punt comunica amb el presbiteri cobert amb volta de creueria, rematant el punt d'intersecció amb una petita clau. Conserva altar neoclàssic. El sostre és a doble vessant de fusta treballada.

La imatge actual de Santa Anna va ser beneïda el dia 14 d'agost de 1975.

Us deixo un enllaç a l’excel•lent treball de Mirella Pérez Medina :
http://mayores.uji.es/datos/2011/apuntes/fin_ciclo_2012/cati.pdf


Leonardo da Vinci, s’inspirava en una possible estampa familiar, per fer una de les seves millors obres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario