domingo, 4 de mayo de 2014

LE PLUS HAUT CLOCHER DE LA CATALOGNE. VALLS ‘ DE LES ÉGLISES’.

Quan arribaven els ‘diners d’Amèrica’ tenien unes destinacions curioses més enllà de fer i/o refer; cases pairals, esglésies, capelles, ermites i santuaris ,... com la d’aixecar el ‘campanar més alt ‘ en les esglésies parroquials, guanyava aquesta ‘ competició ‘ Sant Joan Baptista – dit també Sant Joan Degollat’- de Valls, que efectivament té el campanar més alt de Catalunya.


El Josep Olivé Escarré ens servia per deixar constància gràfica de l’escala ‘inhumana’ d’aquesta obra construïda entre l’any 1895 i 1897 per l’arquitecte Francisco de Paula del Villar y Carmona (Barcelona, 1860 – Ginebra, 1927) fill del també arquitecte Francesc de Paula del Villar i Lozano.

Llegim que es titulava l’any 1886, i l’any 1892 succeïa al seu pare com arquitecte diocesà.

Cal destacar de la seva obra – ultra el ‘ campionat de Campanars Parroquials de Catalunya' - el fet que al Monestir de Montserrat son obres seves , l’absis, la façana de l'església, el cambril de la Verge,i el Segon Misteri de Dolor del Rosari Monumental.

Les colònies americanes s’alçaven en armes al crit de ‘ ESPAÑA NOS ROBA’ , i pel que sembla no tenen cap intenció de tornar a dependre de la ‘MADRE PATRIA’, dit sia en aquesta diada tant entranyable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario