lunes, 19 de mayo de 2014

CASTELL DE REQUESENS. LA JONQUERA. L’EMPORDÀ SOBIRÀ. GIRONA. CATALUNYA

La Merce Mañach retratava aquest ‘ castell’ quina reconstrucció signaria – d’haver nascut Walter Elias " Walt " Disney (5 diciembre 1901 + 15 diciembre 1966)- la crònica explica que sobre murs medievals, entre el 1890 i el 1899 es va reconstruir l'actual castell, de gust neomedievalista i força teatral o espectacular, per encàrrec del Comte de Perelada i Vescomte de Rocabertí, Tomàs de Dameto, a finals del segle XVIII començava la restauració.


En alguns indrets el castell s'aixeca damunt la roca mare, de granit igual com la pedra emprada en la construcció, pedra freqüent a la contrada. Els elements defensius i de fortificació en forma de torre d'aquest castell obeeixen a tres tipus:1- Torre arrodonida i força baixa. Sembra aplatada pel pes de la part superior.2- Torre arrodonida i allargada, de gran esveltesa. Interior molt estret i amb espitlleres que corresponen a sengles pisos. L'aparell de defensa s'acobla al cos general del torricó, al que segueix.3- Torre quadrada. La seva part superior és força ampla i es recolza en uns muntants de major amplada que la planta.L'interior és una mena de laberint d'habitacions i estances.

Entre d'elles es troba una capella dedicada a Sant Romà, on s'han emprat materials existents a l'església de Santa Maria de Requesens.

No hay comentarios:

Publicar un comentario