sábado, 24 de mayo de 2014

EL DESCONSOL D’EULÀLIA FÀBREGAS JACAS. CEMENTIRI PARROQUIAL D’ESPLUGUES. LLOBREGAT JUSSÀ

Em costava déu i ajut trobar el Cementiri Parroquial d’Esplugues de Llobregat que s’alçava l’any 1854, quan el cens rondava les 700 ànimes.

Retratava en primer lloc el grup escultòric de marbre blanc que per representa per a uns la clàssica Pietat, i per altres una particular visió del Desconsol.

La Verge, de la que s’ha de destacar l'extraordinària longitud del coll, alçant el rostre cap el cel, subjecta el cos ja mort del seu fill, ambdós figures estan sobre una base rectangular.

Hi ha en l’obra un clar contrast; La Verge porta una túnica que li cobreix fins i tot el cap, té la mirada i l’expressió d’un marcat dolor; el cos del fill sens presenta amb el desmanegament propi de la mort.


Fou aquesta la primera obra d’Eulàlia Fàbregas Jacas, més coneguda pel seu nom de casada, Eulàlia Fàbregas de Sentmenat (Barcelona, 1906 - Esplugues de Llobregat, 27 desembre de 1992), en ocasió de la tràgica mort del seu fill Ramon de Sentmenat i Fàbregas.

Esplugues de Llobregat tancava l’any 2013 amb un cens de 46.667 habitants, i malgrat considerar ‘Patrimoni’ aquest fossar, no hi ha cap indicació per arribar-hi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario