lunes, 28 de abril de 2014

ERMITA DE LA MAREDEDÉU DE LA MOLA I SANT PAU DE LA FIGUERA. PRIORAT. TARRAGONA. CATALUNYA

L’Anna Perelló retratava l’ermita situada sobre un espigó calcari a 613 metres d'altitud i proper al poble de la Figuera a la comarca del Priora

Llegia que sense dades fefaents, situa l’aixecament al segle XVI , hi ha constància d’unes reformes a segle XVIII , que inclourien i la decoració i arranjament interior, on hi havia fins l’any 1936 un altar senzill de fusta que fou cremat; al indret s’hi instal•lava el lloc de Comandament de les forces republicanes durant la batalla de l'Ebre. atesa la seva l’excel•lent visibilitat.

S'hi veneren les imatges de la Mare de Déu de la Mola i de Sant Pau, s’hi fa romiatge el 15 de gener, el 15 de maig i el segon diumenge d'agost.

Pel que fa la descripció tècnica trobava ; la planta de l’edifici dibuixa una "L" invertida, la part allargada correspon a l'ermita pròpiament dita, els murs de la qual són reforçats amb contraforts. La coberta és a dos vessants, de teula i a la façana interior hi ha restes d'un campanar d'espadanya. La branca curta correspon a l'ermitori, prolongat per davant per una mena d'atri, a l'interior del qual s'obren la porta i una finestra. L'interior és enguixat, amb una fornícula a la paret dreta. La volta, de mig punt aplanada, és decorada amb quarterons i arrenca d'un fris continu. Hi ha la imatge de la Mare de Déu de la Mola i la de Sant Pau.


Us deixo un enllaç molt interessant del que reprodueixo :

La Figuera n'es molt alta
Cabassers molt amagat
La Bisbal dalt d'una roca
Margalef en un forat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario