lunes, 28 de abril de 2014

SANT SALVADOR DE MARGALEF. PRIORAT. TARRAGONA. CATALUNYA

L’Anna Perelló retratava l’ermita de Sant Salvador de Margalef, al barranc del mateix nom; avui és una petita construcció d'una sola nau, coberta per volta de canó que arrenca d'un petit fris continu. La volta és enguixada en tant que les parets són recobertes de pedra en lloses. L'exterior és arrebossat.


L’any 1936, en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes contra el GOBIERNO DE LA II REPÚBLICA ESPAÑOLA va ser incendiada i va haver de ser reconstruïda, amb una nau i cor; ha estat renovada l'any 1982 i presenta un aspecte massa modern pel que cabria esperar – atès que l'edifici està aixoplugat sota una immensa roca essent mancada de tot tipus de decoració - ; adjacent a l'ermita hi ha l'antiga casa de l'ermita, troglodítica, amb diverses habitacions repartides anàrquicament, així com restes del que sembla que fou la primitiva ermita, bastida amb paret seca.

La tradició explica que la font propera fou construïda pels monjos d'Scala Dei, res doncs fa pensar que l’ermita no tingui el mateix origen, no hi ha cap lògicament, cap document que ho acrediti; altres fonts defensen – amb idèntica manca de dades - que la construcció de l'ermita es pot datar cap al segle XVI.

No hay comentarios:

Publicar un comentario