miércoles, 2 de abril de 2014

SANT BARTOMEU DEL PRAT DE COMTE. LA TERRA ‘NOBLE’. TARRAGONA. CATALUNYA

El Sergi Campas Canalias publicava unes fotografies de Església parroquial del Prat de Comte, advocada a Sant Bartomeu; és un temple d'estil renaixentista barroc, que es va bastit al segle XVII, i que l’any 1640 patiria els excessos de les hostes catòlico-franceses que el saquejaren abastament com la mateixa població de Prat; les forces catòlico-feixistes farien encara majors estralls, tants que va caldre ‘rehabilitar-lo’ desprès d’aquells dies foscos per Catalunya, la llibertat i la democràcia.


La porta d'accés és d'arc de mig punt adovellat centrada amb la nau,emmarcada entre dues pilastres i cornisa motllurada. A sobre trobem una fornícula amb la imatge del Sant i un ull de bou.


La descripció ens diu que està construïda de paredat, i de carreus a les cantonades i a les obertures, que presenta una nau central amb capelles que és comuniquen, on hi trobem l'altar principal i dos de laterals, el de l'esquerra es dedicat des d'antic a la Mare de Déu de la Fontcalda, el de la dreta dedicat a la Immaculada. Al segon hi ha un crucifix i el confessionari. A l'entrada de l'església, al costat esquerra trobem un petit altar destinat en èpoques antigues a batejar infants ; s'observen volta de canó amb llunetes a la nau i d'aresta a les capelles,a la capçalera de creueria.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario