domingo, 27 de abril de 2014

VIL•LA AYMERICH DE VALLMOLL. CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA

Per endavant una apreciació molt compartida per tots els que s’estimen el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya; el fet que no es conegui el mestre d’obres i/o arquitecte d’un edifici que data de començaments de segle XX, és absolutament inversemblant, i només possible en els confins del REINO DE ESPAÑA. Intuïm una ‘voluntat conscient’ de menystenir la nostra Nació i la nostra cultura.

M’havia succeït a la dita Torre Galimany de Valls, i em tornava a succeir a la Vil•la Aymerich a Vallmoll, l’edifici està al costat de l’antiga carretera Tarragona-Lleida, a prop de l'ermita del Roser.

És un edifici de dues plantes, amb balcons laterals i un jardí a la part posterior. La façana, on es pot el nom i la data 1918, té ornamentació modernista, amb els números fets de trencadís.


Al segle XVIII és té constància que el Sr. Joan Aymerich assisteix com a representant de Vallmoll a la Junta General.
file:///C:/Windows/system32/config/systemprofile/Downloads/109032-136591-1-PB.pdf

L’any 1925, quan l'arquitecte Josep Maria Jujol i Gibert (Tarragona, 16 de setembre del 1879 - Barcelona, 1 de maig del 1949) hi dirigí una restauració important de l’Ermita del Roser, consta la col•laboració, quant a pintures, de R. Ferré, M. Aymerich i C. Pelegrí.

Hi ha mostres clares de la vinculació dels Aymerich amb Vallmoll, i de la seva importància social; això ens fa descartar la possibilitat – com es podia deduir de l’absència de les dades del mestre d’obres i/o arquitecte - que l’edifici s’aixequés sense els preceptius permisos i el coneixement de les Autoritats Civils.

Que Tarragona va aportar en major nombre – en quantitat i qualitat - d’arquitectes al modernisme, sembla que no demana majors explicacions.

Ens agradarà rebre les vostres aportcións a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario