lunes, 4 de marzo de 2013

TORRE CARLOS FARGAS I BONELL ‘ PINS D’OR’ DE SANT FELIU DE LLOBREGAT. CATALUNYA

El mestre d’obres Jaume Sanllehy i Molist, rebia l’encàrrec d’aixecar literalment al davant de l’estació del ferrocarril una més que magnifica ‘torre d’estiueig’ per Carles Fargas i Bonell (1884-1942), propietari d’una coneguda xocolateria, encara activa amb el seu cognom, al carrer del Pi de Barcelona; sap em també que fou també un excel•lent fotògraf - el seu fons va ingressar al CEC cedit per la família, en morir sense descendència ).

Pins d’Or, en els anys en que va pertànyer a Carles Fargas i Bonell , va ser un marc excepcional, on s’hi van realitzar activitats culturals i literàries diverses.

De la casa – malgrat la discordança amb les dates- mort l’any 1942, i en atorga escriptura de donació l’any 1949- la deixa a la "Congregación de Hermanas Hospitalarias del Sagrado Corazón de Jesús".

No podia accedir a l’interior de la propietat i m’havia de conformar amb fer un parell de fotografies des de fora.





Al catàleg apareix com ‘ Pins d’Or’ .

Sou pregats d’ampliar aquestes minses dades, com també de fer-nos arribar una fotografia de l’edifici a l’email coneixercatalunya@gmail.com

També de fer-nos arribar una imatge de Carles Fargas i Bonell, Catalunya és poc curosa pel que fa a reivindicar els seus millors fills.

No hay comentarios:

Publicar un comentario