viernes, 15 de marzo de 2013

MEMÒRIA

L’01-06-2012 s’inauguraven les obres de reforma i ampliació del Cap Castellar.

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=150741&idioma=0&departament=9&canal=10



L’ampliació de la vorera de l’ambulatori de la Seguretat Social es feia CONTRA EL PARER MAJORITARI DEL VEINAT.

En un context de misèria angoixant – s’han eliminat els serveis d’Urgencies nocturnes - fins les obres d’ampliació del CAP es veien innecessàries per moltes persones.

El tema va portar tensions aleshores, i ho torna a fer ara quan sembla que des del Consistori hi ha la intenció de canviar la Parada, per situar-la davant – escassament a dos metres de la façana d’alguns veïns - . El bus al llarg del dia fa una mitjana de 72 recorreguts, amb les subsegüents aturades al carrer Jaume I.

Reprodueixo una nota al respecte dels veïns :

La Parada de l’autobús de l’Ambulatori de la S.Social a Castellar del Vallès


L’Ajuntament es cobria de gloria eixamplant, sense cap necessitat - perquè l’ampliació de l’ambulatori no sobresurt de la resta d’edificacions de la vorera - , i provocant un ‘coll de tràfic’ que ha donat alguns ensurts, i que comportarà la presentació d’una denuncia penal contra l’Ajuntament en cas de ‘mals majors’, com ha li advertien els veïns.



Cal felicitar al Consistori perquè amb una minima inversió, ha aconseguit portar malviure als veïns del carrer – enemistar-los amb la direcció de l’Escola Joan blanquer - i posar en risc les seves vides.

Ara, - per acabar de fer-la grossa - sembla que volen tornar a moure la parada, i fer-ho ‘manu militari’, segons alguns veïns.


Amb tot els problemes que té Castellar, la qüestió de la OSB; les persones sense recursos; l’atur galopant ,... de veritat que no hi ha altra cosa millor, que moure un cop i altre la parada del bus de l’ambulatori ?.


La solució no passa per treure el problema – que ho és – de les primeres cases, per portar-lo a les del final del carrer.

La solució passa, per DESFER la vorera – ningú entén perquè és va eixamplar, i ara potser és hora de que ho expliquin – i tornar a deixar les coses com estaven.


El carrer Jaime I , és un dels carrer que pateix un major tràfic de Castellar del Vallès.


No cal esperar – per més que estigui al costat de l’ambulatori – que tinguem que lamentar alguna desgracia - .

Ara s’ha tingut coneixement – l’Ajuntament no n' havia donat trasllat als interessats com mana la Llei – que des de l’Escola Joan Blanquer es va demanar el trasllat de l’actual indret de la parada, adduint mitjançant escrit presentat el 2 de novembre de 2012 ‘ problemes de seguretat per travessar el carrer, i que donava problemes de contaminació ambiental i acústica que afectava als alumnes del Centre’.



Si molesta a l’Escola que està més allunyada de la parada del bus que les cases particulars, i que únicament la pateix en horari lectiu, no de matinada, no al vespre, no els caps de setmana, no les vacances ,... demanem a l’Ajuntament que atengui els justos precs dels veïns, i prengui la decisió de DESFER la vorera, i deixar les coses com havien estat sempre.

Veïns afectats del Carrer Jaume I


M’expliquen que a reserva del resultat d’una reunió que tindrà lloc el dimecres 20.03.2013 a les 17,00, s’està plantejant presentar una denuncia per ‘tracte de favor’ en la tramitació del procediment Administratiu.

La qüestió de l’OSB es dirimirà pels tribunals de justícia; l’Altraveu feia públic el seu desacord amb la ‘Dedicació Exclusiva’ a la Diputació Provincial de Barcelona, que li comporta a l’Alcalde Ignasi Giménez Renom, una retribució de gairebé 6.000 euros mensuals (14 pagues) més dietes;
http://opinion.e-noticies.es/la-puntita/carrecs-i-sous-a-la-diputacio-regeneracio-democratica-73596.html

Esperem que aquesta qüestió de la vorera no calgui seguir-la - també- des de la crònica judicial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario