jueves, 14 de marzo de 2013

OLOT I EL MODERNISME. LA TORRE PONS I TUSQUETS

La capital de la Garrotxa té un riquíssim Patrimoni Històric i Monumental, del que dissortadament no se’n ha fet la divulgació que caldria en no disposar d’un Catàleg.

De la Torre Pons i Tusquets , situada al Passeig de Barcelona número 13, obra de l'arquitecte Albert Blasco i Ochoa (1882 i mort al 1970.), que s’aixecava els anys (1916-1917), trobàvem com a propietària Conxita Malagrida. Ni un mot en relació al promotor, agrairem la tramesa a l’email coneixercatalunya@gmail d’aquesta informació.

De l’edifici trobava : Casa unifamiliar envoltada d’un jardí a l’eixample en ciutat-jardí projectat a principis del segle XX.



Aquesta casa té façana al passeig-carretera sobre el qual es recolza l’esmentat eixample.

La casa es caracteritza per diversos volums de planta baixa i pis o planta baixa i dos pisos, entre els qual sobresurt una torre situada en un angle, amb coberta a quatre aigües, així com la tribuna volada, girada 45º, situada a l’angle oposat, amb coberta piramidal.

En aquest edifici que combina elements del Modernisme català amb influències vieneses, cal destacar els arcs i les mènsules esglaonats, els capitells amb decoració floral i els balcons amb baranes de fusta.

Un dels elements més interessants és la tanca de ferro forjat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario