viernes, 15 de marzo de 2013

EL DESENCÍS. SANT JUST DESVERN. CATALUNYA

La Generalitat de Catalunya, l'any 1936 quan aprovava la divisió territorial en comarques, va integrar Sant Just Desvern dins del Barcelonès, juntament amb la veïna població d’Esplugues de Llobregat.

El 12 de desembre de 1989, ja dins d’aquesta ‘Democraciola’ , que ha fet realitat els pitjors malsons de la ciutadania, el Parlament de Catalunya les va incloure a la comarca del Baix Llobregat .

Pensava trobar un arbre a l’escut de Sant Just Desvern, i curiosament tenen una campana.

Pensava trobar un Catàleg de Patrimoni, i dissortadament no en tenen.

Des de la pàgina Pobles de Catalunya s’ha intentat corregir aquest abandó inqualificable.

L’any 1916 quan Josep Salvany Blanch visitava el poble hi vivien escassament 1.200 persones, i retratava curiosament el Cementiri.

A darreries de l’any 2012 el cens era de 15.874 habitants, imés enllà de constatar aquest exponencial creixement demogràfic , respecte del Patrimoni històric poca cosa podem afegir.

Tenen, o tenien capella , Can Vilà i Can Modolell, Can Madriguera, edifici modernista on hi ha un col•legi de monges amb capella pròpia (també en tenen les monges de la Presentació i la residència de la Tercera Edat, dedicada a la Mare de Déu de Lorda).No s’esmenta enlloc la Capella que retratava el Josep Salvany Blanch

No hay comentarios:

Publicar un comentario