miércoles, 6 de marzo de 2013

PATRIMONI HISTÒRIC A MOLINS DE REI.

M’aturava per retratar un local comercial a l’ Avinguda de Barcelona, 129, 08750 Molins de Rei, el seu encarregat es mostrava un xic inquiet per aquest fet, i la meva explicació de que li enviaria més dades sobre la finca semblava tranquil•litzar-lo .



Passava consulta a l’Arxiu Municipal de Molins de Rei, i em contestaven :

Sobre la consulta referent a l’edifici ubicat a l’Avingudade Barcelona 129, en l’expedient d’obra original que es troba a l’Arxiu Municipal de Molins de Rei diu que l’obra va ser promoguda per Jaume Tort i Roca ( a qui trobàvem esmentat en un document històric esfereïdor ) , en un solar de la seva propietat, per construir un garatge a la llavors denominada avinguda València.

La data d’inici de l’expedient és de 31 d’agost de 1928, segons els plànols de l’arquitecte barceloní Joan Baptista Serra de Martínez (1888-1962), col•laborador d’ Antoni Gaudí i Cornet (Riudoms, 25 de juny de 1852 - Barcelona, 10 de juny de 1926).

El permís municipal va ser aprovat definitivament en data 25 de febrer de 1929, iniciant-se a partir de llavors les obres. Per la ubicació del garatge es va haver de desviar un camí que baixava des d’allà al riu, els plànols del qual també apareixen a l’expedient.

Sou pregats d’ampliar i/o esmenar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

El nostre agraïment a l’Arxiu Municipal de Molins de Rei, al que farem arribar còpia del que deixem escrit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario