domingo, 3 de marzo de 2013

COL•LEGI VERGE DE LA SALUT. CONGREGACIÓ DE SANT PERE AD VINCULA. SANT FELIU DE LLOBREGAT. CATALUNYA

Llueix un cartell que parla de 100 anys de feina en favor de Sant Feliu de Llobregat i dels seus veïns, la Congregació de SANT PERE AD VINCULA (en català Sant Pere entre cadenes), s’instal•lava a la finca de Sra. Figueres durant el mes de maig de 1913.


L’edifici ha patit modificacions i reformes, i enlloc s’esmenta el nom del mestre d’obres i/o arquitecte encarregat.Sant Feliu estava dins el ‘Cercle Boig’, i en els dies foscos del darrer genocidi contra Catalunya, la casa va viure un obligat parèntesis; en les dècades dels 40 i 50 ‘o de la fam’ la casa recuperarà la seva relació fraterna amb la gent de Sant Feliu.

L’any 1968 s’aconsegueix el reconeixement com Secció Filial d'Institut d'Ensenyament Mig; el cens fregava quasi els 20.000 habitants, i en aquesta zona del Baix Llobregat mancava aquest equipament.

No sabia trobar cap referència a l’edifici en el Catàleg de Patrimoni de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat; sou pregats d’ajudar-nos en aquesta tasca de recuperar la memòria històrica a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario