martes, 19 de marzo de 2013

BELLA VISTA. AIGUAFREDA. CATALUNYA

Franco va morir oficialment el 20 de novembre de 1975 a Madrid: com en el cas d’altres autòcrates ( Chavez, recentment ) hi ha dubtes seriosos sobre la data de l’òbit, i àdhuc sobre les ‘causes reals’. El tema el suscito únicament perquè començava la ‘Democraciola ‘ , que amb mil•limètrica seguretat ha portat el país a la misèria econòmica i moral; també una ‘situació’ que permetia – ara si – recuperar la memòria històrica, i fer i/o refer una Catalogació del Patrimoni Històric i/o Artístic, que s’havia salvat de les ‘desamortitzacions’, de les ‘ vendes salvatges’, i de l’onada especulativa que havia comportat el desembarcament d’immigrants d’arreu de les espanyes.

Ara, quan la misèria s’ensenyoreix dels nostres pobles, viles i ciutats, constatem que poc o res d’aquells bons propòsits s’han dut a terme, i que mal que ens pesi – que ens pesa a alguns – no tenim ‘millor material’ que els nostres veïns i botxins.

Dit això – algú hi havia de dir - , constato que Aiguafreda no té Catàleg de Patrimoni, i que de la major part de les cases que conformen el seu aspecte actual, o no hi ha cap dada informativa, o be, ens trobem davant d’un text, mancat de dades bàsiques : promotor, mestre d’obres i/o arquitecte, data en que s’aixecava,...

D’aquesta magnifica propietat de BELLA VISTA, trobava :

Casa senyorial del primer quart de segle, està situada en una zona on hi es troben vàries cases d'estiueig de força importància.



Edifici aïllat de tipologia ciutat-jardí, de planta baixa i un pis. Sobresurt un cos central amb teulada a doble vessant. En un dels laterals hi ha una torre que puja dos pisos més amunt que la resta de la casa, està cobert amb teulada a quatre vessants. En el pis superior de la torre mirador s'obren diverses finestres.

Sou pregats d’ajudar-nos en aquesta tasca de recuperar la memòria històrica a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario