martes, 26 de marzo de 2013

HOTEL CONGOST. FIGARÓ-MONTMANY

Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877- la Garriga, 15 de setembre de 1937), va deixar aquí moltes mostres del seu bon treball :

1908 Can Gallart
1910 Ajuntament del Figaró; Crta. de Ribes 42-44
1910 Casa Espelta; C/ Mossen Cinto Verdaguer ( sou pregats de fer.nos arribar imatges de la casa )
1911 Can Xicola; Plaça Major, 1
1915 Vil•la Rosita i Vil•la Pepita; C/ Font d'en Llanes 1-3
1915 torre Filella; C/ Font d'en Llanes
1921 Hotel Congost; Crta. de Ribes, 29

No ens sobtava que enlloc es fes esment del promotor d’aquest darrer edifici, perquè tenim assumit que pel que fa a documentar el Patrimoni Històric de Catalunya, les instruccions ‘politiques’ estan per davant del rigor tècnic. Sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

La descripció tècnica ens diu :





Edifici aïllat dins el teixit urbà. Estructura a quatre vents format per planta baixa i tres pisos amb coberta a dues vessants. Destaca l'ús de la rajola vidrada com a element decoratiu a les parets i finestres. En general destaca per les seves grans proporcions, es tracta d'una planta rectangular i coronada amb una coberta composta a doble vessant. Consta de planta baixa i dos pisos superiors i aprofita el desnivell del terreny per el soterrani. En aquest punt sobresurt una torre mirador. Una finestra d'arc de mig punt partida en tres espais dóna unitat al pis superior de l'edifici amb altres finestres similars. Obertures i emmarcament de maó. Tots els capcers tenen frontó. L'espai interior s'organitza en recepció, menjador i cuina, sala d'estar i altres dependències; mentre que a la resta dels pisos es disposen les habitacions individuals o dobles organitzades en passadissos.

Entre el 1936 i el 1939 l'Hotel Congost va allotjar nombrosos refugiats de la guerra vinguts d'arreu de la península.

Actualment és una residència per la tercera edat, conserva però, el nom d'hotel i la seva estructura que no és certament l'original.

No hay comentarios:

Publicar un comentario