lunes, 18 de marzo de 2013

MEMORIA DE L’ESCORXADOR D’OLOT

Demanava a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, una imatge de l’escorxador que s’aixecava l’any 1937, sot a la direcció tècnica de Bartomeu Agustí i Vergés (Olot, 1904 - Barcelona, 1944).



ACGAX.Servei d’imatges. Fons L’Olotí. Autor desconegut, [c.1986]

L’edifici estava al carrer Fontanella, 25, on s'hi instal•laren uns banys públics l’any 1844.

La descripció tècnica de l‘edifici ens deia : La façana principal consta d'un sol pis dividit en dos parts amb una porta central. A cada banda hi ha sis finestres. Hi ha una partició al mig de cada 3 finestres. Una altra façana dóna a la ronda Fluvià. Aquesta façana consta de 7 finestres i tres de falses, després d'aquestes tres hi ha una gran portalada i a continuació 2 finestres tapades el mig de les quals hi ha una finestra oberta.

L’edifici es va enderrocar a finals dels anys 80 i ara al seu lloc hi ha un pàrquing de cotxes a l’aire lliure.

Subscric les paraules de la Gemma Domènech i de la Rosa M. Gil, en les que associen la identificació de Bartomeu Agustí Vergés , i de les seves obres, amb la República, i aquesta circumstància com explicació i/o element desencadenant del lamentable estat de conservació, i/ o de l’enderroc de molts d’aquests edificis, a més de la repressió primer i, l’oblit després, dels seus arquitectes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario