D’aquest petit indret, de les segles esglésies, i de la pertinença als termes de Veciana i d’ Argençola - ambdós catalans, ambdós dins l’Anoia sobirana- en deia quelcom en aquest enllaç : http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2010/03/les-santa-maries-del-cami-ral-darago.html
Trobava en referència a l’edifici senyorial situat al davant de l’església romànica, i del que ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com
A més a més tindràs l’oportunitat de disposar de servei de fisioteràpia, ja que l’establiment ofereix massatges terapèutics i relaxants, reflexoteràpia podal i kinesiologia amb flors de bach.
La dèria ‘política’ de reduir municipis no pretén – ni aconseguirà – reduir despeses públiques – en els pobles petits, les persones actuen per convicció, perquè s’estimen el lloc on viuen, no certament per diners, que ni ara, ni abans, s’han destinat a aquestes divisions administratives - ; amb la reducció de municipis, en podem parlar des de fa més de 200 anys, quan al REINO DE ESPAÑA se li ensorrava el ‘xiringuito’ de les colònies americanes, i es tallaven dràsticament els recursos fàcils, del comerç i/o espoli que venia fent la MADRE PÀTRIA. Quan s’elimina un poble, es posa la primera pedra de l’oblit de la seva història, i com ja sabem qui per la memòria, per la identitat.
El patrioterisme consisteix en reivindicar una superestructura, i alhora fer desaparèixer els trets particulars que TOTS TENIM.
El projecte del Fons Estudi de la Masia Catalana va ser ideat i finançat per l'industrial i mecenes Rafael Patxot i Jubert (1872-1964), que encarregà el seu desenvolupament al Centre Excursionista de Catalunya sota la direcció de l'arquitecte Josep Danés i Torras (1895-1955).
El seu objectiu era aprofundir en el coneixement de la masia catalana, tot decidint fixar imatges del masos i el seu entorn en un ventall impressionant de fotografies, amb la finalitat de publicar una gran obra, en la qual la masia fos estudiada sota diversos aspectes: arquitectura, mobiliari, indumentària i comportament humà i social. Sens dubte hagués estat un treball excepcional, en el que es recollirien els testimonis gràfics d’un món rural, que desapareixeria irremissiblement.
Aquesta tasca iniciada l'any 1923 quedà interrompuda l'any 1936, en marxar Patxot a l'exili, passada la contesa bèl·lica, la dictadura posaria tots els entrebancs possibles, àdhuc l’alteració de les fons documentals, per evitar que la continuïtat del projecte. El franquisme, salvant les distàncies, seria tant o més demolidor per la cultura, catalana i no catalana, que l’acció del sionisme sobre Palestina.
L’esforç potser va ser gegantí, no ho dubto, la planificació del treball però, va ser – ho diré de forma políticament correcta – un desastre.
Tenim els mitjans tècnics i humans per dur a terme el propòsit del Fons Estudi de la Masia Catalana, només cal que ens ho proposem, oi?. Feu fotografies de masies, les identifiqueu, nom, lloc i data i ho envieu a mdc@csuc.cat i a castellardiari@gmail.com , nosaltres ho publicarem fent esment de l’autor de les fotografies.
No hay comentarios:
Publicar un comentario