domingo, 16 de junio de 2013

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MAGDALENA DE LA SEU D’URGELL

Ubicada al barri de Santa Magdalena , situat al sud-oest de la ciutat, és la segona església - en importància social - de la Seu d’Urgell.

L’ any1967 s’alçava aquest edifici - la construcció religiosa més moderna de la Seu d’Urgell - segons el projecte de l’arquitecte Josep Brugal Fortuny (Vilafranca del Penedès, 1911 - 5 d’agost 1999).

La descripció tècnica ens diu : edifici d’una planta en forma de “T”. El presbiteri està separat per un gran arc apuntat. El sostre interior està revestit de fusta, i té una forma triangular formada per díedres amb la finalitat de reduir la reverberació del so i la paraula.

Les parets de l’edifici són d’obra vista, i la il•luminació s’aconsegueix amb vitralls de colors de forma allargada acabats en un hexàgon. La façana té per tema principal una creu envoltada de vitralls de colors, i l’entrada del temple té un pòrtic sostingut per parells de pilars de totxo vist.


L’estructura de coberta està formada per perfils metàl•lics, i la coberta exterior està construïda amb planxes d’alumini. De les imatges de l’interior mereixen especial atenció , la de la Verge obra de l’escultor Sergi Mas (Andorra) i les de Santa Magdalena i del Crist que són d’orfebres de Barcelona.

Rosa Ventura Cutrina

No hay comentarios:

Publicar un comentario