jueves, 13 de junio de 2013

SANT JORDI DELS HOSTALETS. RIBERA D’ONDARA. LA SEGARRA. CATALUNYA

Anàvem de tornada cap al Vallès jussà, el Josep Olivé Escarré i l’Antonio Mora Vergés, sortia però de l’autovia perquè fa molt de temps que li ‘tinc ganes’ a la Capella de Sant Jordi dels Hostalets, i en anteriors ocasions sempre hi havia trobat algun vehicle aparcat, o alguna andròmina que en deslluïa l’aparença.


En aquesta ocasió podia retratar a plaer aquest edifici de planta rectangular i coberta a doble vessant, al qual s'adossa una torre campanar de planta quadrada amb quatre ulls d'arc rebaixat i coberta a quatre vessant, a la façana lateral presenta una fornícula oberta dins de l'estructura de la torre campanar amb la imatge de Sant Jordi i per sobre una cartela amb el nom del poble "Hostalets".


Trobava la porta oberta i em deixaven retratar l’interior , que presenta una estructura d'arc rebaixat, i fins la figura del patró de Catalunya.


La capella havia estat sufragània de l'església parroquial de Santa Maria de Montlleó, i actualment penso que depèn de Santa Maria de Sant Antolí ( agrairem confirmació a l’email coneixercatalunya@gmail.com ). Jordi Joan Aymerich, senyor de Montlleó i de la baronia de Rabinat, Sant Antolí de Pallerols, Ondara, Timor i Gaver, la manava construir a mitjans del segle XVI.

No deixeu de visitar aquesta esglesiola, el seu ‘peculiar’ campanar és una torre quadrada, situada a l'entrada del poble, concretament a l'extrem del carrer que uneix el nucli d´ Els Hostalets amb Sant Antolí i Vilanova.

No hay comentarios:

Publicar un comentario