jueves, 27 de junio de 2013

LA CASA DOMINGO DE CENTELLES. OSONA. BARCELONA

No trobava cap dada relativa al darrer promotor d’aquesta casa, ni tampoc del mestre d’obres i/o arquitecte que s’encarregava del projecte. Sou pregat de fer-nos-ho saber a l’email coniexercatalunya@gmail.com

Edifici de planta baixa, dos pisos i dues torres estructurat a base de crugies i per la posterior remodelació, al voltant d'un pati interior. La coberta és de teula aràbiga amb vessants als espais perimetrals i al pati interior. L'edifici ha patit moltes reformes, el primer pis alterna finestres amb balcons i la majoria de les finestres de les golfes (segon pis) resten tancades.


L'actual edifici és el resultat de reformes dels anys 1895 i 1915 (incloent el trasllat de fragments d'un edifici de l'Avinguda Meridiana de Barcelona).

Hi ha un jardí bastant espaiós, amb arbres i gespa situat al patí del darrera de la Casa coneguda també com Carreres-Artau.

Casa i jardí formen tot un conjunt de casa senyorial.

Els Centelles feien costat al Borbó l’any 1714, per la seva adhesió, Felip V li va concedir el títol de fidelísima Villa de Centellas, atorgant-li diversos privilegis.

No en trobava dades, cal suposar però , que els propietaris d’aquesta casa s’alineaven també contra Catalunya Sou pregat de fer-nos-ho saber a l’email coniexercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario