martes, 25 de junio de 2013

CAL GUINARD O CAL MAGRET. VILADECANS. LLOBREGAT JUSSÀ

L’Agustí Planella Poletti, autor també de la casa Raurich , al número 4 del carrer de Sant Joan, ens apareix com AUTOR ( sense especificar si era mestre d’obres o arquitecte ). Quan al promotor ni un mot.

Casa de planta rectangular construïda amb pedra i maó i amb les façanes arrebossades. Consta de planta baixa, pis i terrat amb torre emmerletada. Destaca la simetria i l'alineació de les obertures. A la planta baixa, a la façana principal, hi ha dues portes que centren una finestra i al primer pis un balcó corregut amb barana de ferro forjat i tres sortides. A la façana lateral hi ha quatre finestres distribuïdes simètricament, dues al primer pis i dues a la planta baixa; les de baix tenen fals guardapols (pintat), mentre que les del primer pis tenen l'arc en relleu. La barana del terrat es troba dividida en set trams tot formant una ondulació. Tots els arcs guardapols, tant de finestres com de portes, són esglaonats.


Retratava el que resta encara d’aquest edifici que comparteix paret mitjanera amb el Cinema Modern, ambdós formen part dels Elements d’Interès Patrimonial de Viladecans :
http://www.aj-viladecans.es/files/1625-717-arxiu/Edicte%20EIP%20Viladecasn_annex%203.pdf

Us imagineu com estarien si no tinguessin Protecció Legal ?.

La Generalitat de ‘Barcelona’ referint-se al topònim ens diu : en la documentació antiga Villa de Cans (segle XII), grafia aglutinada de vila de cans, en el sentit de ʻvila on es crien gossos probablement de caçaʼ.

Ah!, el Consistori de Viladecans entra amb força en la lluita per endur-se el ‘DESTRALERS DE CATALUNYA’ d’enguany.

1 comentario:

  1. Hola Antonio, mi nombre es Daniel Castro y publico un blog http://dibujos-croquis-apuntes.blogspot.com.es/ , y una página en Flickr, https://www.flickr.com/photos/daniel-castro, en donde publico dibujos de diferentes sitios. Casualmente estuve dibujando en Viladecans este edificio y buscando información sobre él me encontré con tu blog, enterándome que es parte del patrimonio edilicio. Como voy a hacer una entrada sobre el mismo, quería saber si puedo citar tu blog respecto a ese hecho. Desde ya muchas gracias por tu atención.

    ResponderEliminar