jueves, 6 de junio de 2013

EL MAS FORTUNY DE CENTELLES

El situen al Passatge de l'estació, 14 de Centelles, el número de la porta sembla seqüencial als del carrer Marquès de Peñaplata, nom sense cap vinculació amb el poble, i que obeeix a la ‘tradicional corrupció del REINO DE ESPAÑA’ .

Està documentat l’any 1038 , en que pagava cens al monestir de Sant Pere de Casserres,

El trobem esmentat al segle XIV en ocasió d’un fet luctuós en que s’inculpa a Sibil•la d’Oliva de la mort d’Arnau de Fortuny.

Figura al fogatge de 1515.

Una de les reformes més importants es devia fer en 1784 que es de quan correspon el llindar de la porta.La descripció tècnica ens diu : Conjunt format per quatre cossos d'edificació disposats en forma de L conformant un pati. Els dos cossos principals són els que estan enfront de l'entrada. L'edifici té baixos i dos pisos. A la planta baixa hi ha tres obertures. La porta d'accés amb una llinda que té l’ inscripció "Felip Fortuny 1784", a més hi ha també dues finestres, al primer pis hi ha tres finestres i la segona planta és una porxada. La coberta és de teula aràbiga a dos vessants. El coronament és de ràfecs amb colls de fusta vistos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario