martes, 25 de junio de 2013

LA XICRANDA DEL PARC MODOLELL A VILADECANS. LLOBREGAT JUSSÀ

El nom del gènere Jacaranda ve del guaraní “Jacarandà” que significa fragant, en al•lusió al delicat perfum que desprenen les flors. L’epítet específic mimosifolia fa referència a la forma de les fulles, semblants a les de la mimosa.

Sortosament Brasil i Argentina ( llocs de procedència d’aquest arbre ) assolien alhora que la llibertat com a nacions, la capacitat de recuperar i/o mantenir les llengües natives, em dol en ambdós casos reconèixer que el ‘mal exemple’ de les seves ‘potencies’ colonitzadores ‘hablar en cristiano’ a donat lloc a la pèrdua irreversible de la riquesa cultural que tenien.

L’extracte de fulles de xicarandana te propietats bactericides i, a més, tenen la propietat d’atrapar la contaminació de l’aire.


Només per veure l’arbre ja us cal programar un viatge; a tenir en compte que ni dissabte ni diumenges – almenys quan nosaltres hi varem anar - l’oficina d’informació no està oberta, tampoc van ten ir la sort de localitzar algú a la caserna de la Policia Local, on ens adreçàvem a demanar un plànol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario