lunes, 24 de junio de 2013

LA TORRE DE LA COOPERATIVA DEL CAMP S.C.C.L D’UTILITZACIÓ DE MAQUINARIA AGRÍCOLA EN COMÚ. UMAC DE FALS. FONOLLOSA.BAGES.CATALUNYA

El 10 d'octubre de 1966 en plena efervescència del segon feixisme ( Dictadura de Franco) es constituïa formalment la UMAC.

el 6 d'abril de 1972, a la Ciutat de Manresa, i davant del notari Vermudo ( devia tenir nom propi i al menys un segon cognom ), Ramon Casas, l'amo de les finques, la Torra (*), el Grau i Oliveres del Pla, – també devia tenir cognom matern, oi ?, – venia a UMAC per 8 milions de pessetes, la propietat de la finca anomenada La Torra que consta de 364 hectàrees, amb un alt percentatge de terra bona, que des d’aleshores s'explota en regim cooperatiu a parts iguals entre els seus associats. La finca és terra de secà en una tercera part, està dedicada al conreu de cereal i oleaginoses ,aquest terreny antigament eren vinyes, oliveres i ametllers i la resta és bosc i erms.


Dins la finca s'hi troba la masia La Torra(*), construïda l'any 1875, a la que hi ha adossada una torre circular de guaita que apareix documentada des del 1033, declarada per la Generalitat de Catalunya com a bé cultural d'interès nacional, així com també un conjunt de 10 tines de l'època anterior a la fil•loxera.


Us recomano molt entrar a l’enllaç http://www.umac.cat/umacagraria.htm

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de :

a) Nom i Cognoms del notari de Manresa.
b) Cognom matern del venedor
c) Si UMAC és també propietària de les finques del Grau, i Oliveres del Pla.

No hay comentarios:

Publicar un comentario