lunes, 17 de junio de 2013

AGUILÓ, EL CASTELL SARRAÍ. CATALUNYA

La ubicació física del poble d’Aguiló situat en el cim d'un turó , permet sostenir diferents hipòtesi pel que fa al topònim ; d’Agulló en el sentit de cim, a aquĭlōne, nom de vent i de direcció Nord.

Del que no hi ha cap dubte és de l’origen sarraí del Castell, avui en ruïnes, que conserva però , en peu parts de l’estructura original.


Les restes conservades fan pensar en un castell de planta rectangular en què el més important era la torre de l’angle sud-est.

S’ha consolidat gran part de la façana meridional amb una torre i una bestorre i bona part de la façana est.
A l’angle sud-est resta mig ensorrada una torre d’angle, de 130 centímetres de diàmetre interior, de 140 centímetres de gruix i uns 6 metres d’alçada.

Més enllà de la porta comença una bestorre de flanqueig semicircular, també d’uns 6 metres d’alçada. Aquest mur meridional acaba 3 metres després d’aquesta torre amb una estranya forma arrodonida. La paret est té 21,6 metres de longitud i 170 centímetres de gruix.

La façana nord i oest i tot l’interior de l’edifici foren enderrocats.

La desastrosa situació econòmica del REINO DE ESPAÑA, derivada al ensems de l’estultícia i la corrupció de les elits politiques, fan témer per la conservació del Patrimoni Històric. Màxim quan s’han adoptat mesures restrictives dels drets ciutadans tant elementals i bàsics com; la salut, l’educació, l’habitatge, el treball, i el cèrcol als més febles i desvalguts- particularment a Catalunya - ha esdevingut pràctica habitual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario