domingo, 2 de junio de 2013

POSEM QUE PARLO DE SANTA COLOMA DE CERVELLÓ AL LLOBREGAT JUSSÀ

Arribava tard – això, quan es tracta d’un Cementiri té la seva conya, oi ? – l’horari d’accés a Santa Coloma de Cervelló és fins les 18,00 hores; em quedava sense veure el Panteó de la família Jover, on està enterrat Ricardo Torres Reina ‘Bombita’.

M’agradarà tenir informació de la ‘ Família Balmes’ que tenen un panteó visible des de la portalada.També de l’advocació de la Capella del Cementiri - aquesta data, la de l’advocació, els documentalistes del REINO DE ESPAÑA, no acostumen a posar-la , intueixo que és més una qüestió d’ignorància, que de ‘ mala voluntat - . L’Arxiu Gavin ens en donarà resposta.Trobava un enllaç amb informació ‘tècnica’ d’alguns edificis del poble :

http://www.diba.cat/documents/429042/9dea59c7-4ccc-464b-a0fc-ffb7650eca2eEl Josep Salvany Blanch retratava l’església parroquial abans de 1920, el cens aleshores era de 784 persones; el primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ) el farà créixer fins als 1191, que seran 2520 desprès del segon feixisme ( Dictadura de Francisco Franco ), i que la democraciola ‘especulativa’ farà pujar fins als 7.964 habitants en acabar l’any 2012

Ah!, si no enraones en castellà / español ho tens difícil per sobreviure en aquestes terres del Llobregat jussà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario