miércoles, 26 de junio de 2013

CASA I FUSTERIA RAURICH DE VILADECANS. LLOBREGAT JUSSÀ

Agustí Planella Poletti ens apareix com l’autor d’aquesta casa del carrer de Sant Joan, 4 , on segons ens expliquen hi havia una fusteria que els actuals propietaris conserven de forma immaculada.


La descripció tècnica ens diu : Edifici entre mitgeres de planta rectangular, amb planta baixa, pis i terrat i una mena de torreta a un dels costats. Cal destacar els denticulats que decoren la part superior de les finestres i portes, així com l'acabament ondulat de la torre i les decoracions semicirculars de la barana del terrat. També hi ha una cornisa esglaonada, amb mènsules del mateix tipus, sota el terrat, mentre que les mènsules es repeteixen sota el balcó. Són molt interessants els elements de ferro forjat del balcó i la finestra de la planta baixa (aquesta destacada per sis rajoles).

El fet que la major part dels consistoris de la comarca del Llobregat jussà, no disposin d’un Catàleg de Patrimoni en línia, no em sembla lògic ni casual.

Enlloc de Catalunya el creixement demogràfic des del primer feixisme (Dictadura de Primo de Rivera), ha comportat una transformació tant radical, i la destrucció – sovint arbitraria - d’edificis singulars.

No hay comentarios:

Publicar un comentario