jueves, 25 de abril de 2013

CAN OMS DE PARETS DEL VALLÈS


Cercava informació de la casa que s’anomena  Ca n'Oms enlloc de CAN OMS a la pàgina web de l’ajuntament – que no té accessible encara el Catàleg de Patrimoni - , i em crida l’atenció el que jutjo una errada de transcripció Antiga casa pairal del segle XIX , restaurada i reformada el segle XX pels propietaris de la Linera.  Us deixo un enllaç un podeu ampliar informació d’aquesta fàbrica i la seva història :

l’Antoni Feliu Peix , de Vilassar de Dalt, posava en marxa ‘La Linera’  l’any 1890; la fàbrica començava la seva activitat, l’any en que el seu promotor i propietari lliurava l’ànima al Senyor. l'empresa passava a anomenar-se "Hijos de Antonio Feliu".


La descripció tècnica diu : Edifici de  planta rectangular, coberta a dos vessants i un porxo amb obertures d'arc de mig punt.



Al davant hi ha uns jardins i, al costat de llevant, la casa compta amb unes edificacions annexes, les antigues corts i una era.

Actualment és un equipament municipal, el casal d'avis.

També, i com a conseqüència de l’estultícia i la corrupció de les elits politiques del REINO DE ESPAÑA, dona el servei de menjador Social.


No em sabien donar raó de si la casa havia tingut Capella pròpia.

Sou pregats d’ampliar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario