martes, 2 de abril de 2013

LA ‘MISTERIOSA’ CASA COMA DE MONISTROL DE MONTSERRAT. BAGES

Les webs ‘culturals’ que gestionen les Administracions públiques a Catalunya, no tenen accés els dies festius, i obren unes a les 8,00 i les altres – esperem que a les 9,00 – , tenia intenció de documentar – mínimament – la dita Casa Coma de Monistrol de Montserrat, que s’esmicola davant la indiferència de tothom. El fet d’haver estat durant un anys . qui en té imatges ? – Casa Quarter de la Guardia Civil, no li ha estat precisament un benefici.





Si hem de fer cas a la fitxa de la DIPUTACION PROVINCIAL DE BARCELONA, la casa s’aixecava a instància de persones desconegudes, per un mestre d’obres i/o arquitecte anònim, però certament gens maldestre.

La descripció tècnica, en la que no es fa esment dels fils dels serveis públics, que assoleixen aquí de forma excelsa la seva funció de ‘dessolar la terra’, ens diu :

Edifici de planta rectangular, de planta baixa i pis a la façana, i amb semisoterrani al darrera, i cobertes de teula. És flanquejat per una característica torre punxeguda.

La part del darrera té un petit jardí que dóna al riu Llobregat.

Trobava una referència a Joan Coma ( sense cognom matern ), i posteriorment s’esmenta a Francisco Coma y Freixa.



A pàgina de l’Ajuntament de Monistrol de Montserrat, hi ha un enllaç molt curiós : La herencia de Muñoz Ramonet

Imaginem que té relació amb la nota que diu :

Cal Coma. Fàbrica situada a tocar del riu Llobregat. Durant els anys en els quals va estar en funcionament va ser gestionada per diverses empreses, com UNITESA o Andreu Amat.

Ens agradarà tenir més noticies d’aquesta casa modernista a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario