martes, 23 de abril de 2013

CAN TORRENTS DE SANT BOI DE LLOBREGAT

Retratava el blasó quarterat de cavaller que llueix damunt la porta, reconec ‘la torre’ d’aquesta nissaga, no trobo enlloc però , noticies dels altres símbols, tampoc de les circumstàncies històriques en que fou atorgat aquest reconeixement ,a quina persona, i per part de quin Rei.



En aquest indret hi havia un hospital a l’època medieval, que va donar nom al carrer. L’ historiador santboià Carles Martí i Mira sosté que el tal hospital va ser enderrocat totalment , i que aquesta masia es va bastir de nova planta al segle XV.



La descripció tècnica ens diu : Casa senyorial amb planta baixa, noble i golfes. D'estructura inicialment cúbica presenta ampliacions al seu costat esquerre. La teulada és de teula àrab a quatre vessants. En els murs i finestres combina la pedra i el maó, tant a vista com arrebossats. L'estil és popular amb certa dignitat, incorporant elements del gòtic tardà en les finestres lobulades dels extrems, i renaixentistes en la finestra esbocinada central.

A principis del segle XX va sofrir algunes ampliacions i restauracions, conservant del casal del segle XV i de principis del XVI la porta de mig punt amb dovelles i les finestres de pedra de Montjuïc.

Ens agradarà tenir més noticies de la història d’aquesta casa, així com del mestre d’obres i/o arquitecte responsable de les ampliacions i restauracions, a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario