lunes, 1 de abril de 2013

MODERNISME A SANT JOAN DE PALAMÓS. L’EMPORDÀ JUSSÀ

La Maria ens feria arribar les fotografies de les cases de l’Avinguda de la Llibertat, 2-4 de Sant Joan de Palamós; l’absència d’un Catàleg de Patrimoni, ens priva de saber qui en va ser el promotor, i el mestre d’obres i/o arquitecte, agrairem la col•laboració de la ciutadania a l’email coneixercatalunya@gmail.com



Hom les situa en les primeres dècades del segle XX, possiblement abans del primer feixisme (1923 a 1930); l'estructura és típica de les cases d'obrers , amb habitacions a banda i banda. Posteriorment s'hi ha afegit un pis. La decoració de la façana consisteix en una franja de trencadís que ressegueix els marcs de la porta i les finestres i el perímetre de la façana i al centre, a la part alta, el dibuix d'una petxina. La rajola vidriada és multicolor i s'aplicà sobre el ciment. La resta del mur està emblanquinat.



Són un exemple del procés d'ornamentació que ha estat sobreposat a l'estatge amb l'afany de mimetitzar l'estil arquitectònic del moment, el modernisme, amb una caire però absolutament popular.

No hay comentarios:

Publicar un comentario