jueves, 2 de febrero de 2017

CASA JOANOLA. PALAFRUGELL. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

El Joan Dalmau Juscafresa és palafrugellenc fins al moll de l’os, i l’Antonio Mora Vergés, curiós de mena, aquesta joint venture ha donat lloc a la publicació d’algunes de les edificacions històriques de Palafrguell.

De la Casa Joanola al carrer de la Font,38 de Palafrugell, trobava a la pàgina 90 de 480 de :
http://sig.palafrugell.cat/documentacio/Planejament/PEPIPH/Vigent/finestra%20documents/04%20B%C3%A9ns%20individuals.pdf


Casa unifamiliar entre mitgeres, de dues plantes i d’una crugia més una altra d'afegida . A la façana hi ha una porta, i una finestra al pis, ambdues amb marc de pedra i llinda. A la llinda de la porta hi diu: 20 MAIG 1707, i hi ha el dibuix d’unes tisores.Això ens permet suposar que en aquella època el propietari exercia l’ofici de sastre, a Monistrol de Calders, ara a la comarca del Moianès, moltes de les cases antigues, tenen a la llinda de la porta dibuixades les eines de l’activitat que exercia el propietari. Sastre, Ferrer, Fuster...


Al costat de la finestra, a l’alçada de la segona planta, hi ha una fornícula ornada amb relleus d’obra a tot volt, que també configuren la seva forma de petxina. L’antiga imatge n’ha desaparegut. Abans de 1990, se n’hi ha col•locat una de nova, sense valor.

L’altre cos o crugia té també dues obertures de pedra. El ràfec és de teula i rajola en alternança. La façana és arrebossada deixant vista la pedra de les obertures.

L’edifici de l’any 1707 és una de les ‘joies’ del patrimoni històric de Palafrugell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario