viernes, 10 de febrero de 2017

IN MEMORIAM DE L’ ANTIGA CENTRAL ELÉCTRICA & ESCOLA DE MÚSICA. PALAFRUGELL. GIRONA. CATALUNYA

El Joan Dalmau Juscafresa em feia arribar fotografies de l’ESCOLA DE MÚSICA - ANTIGA CENTRAL ELÉCTRICA – al carrer de Pi i Margall,128 de Palafrugell

No en sabia trobar cap referència a :
http://sig.palafrugell.cat/documentacio/Planejament/PEPIPH/Vigent/finestra%20documents/04%20B%C3%A9ns%20individuals.pdf
Tampoc a : https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Palafrugell

Sortosament a la pàgina de l’Escola de Música hi ha alguna dada : http://www.escolademusica.com/energia/presentacio

El centre està ubicat a l'antic edifici de L'Energia, nom amb què popularment s’ha conegut des dels inicis l'edifici modernista que ha estat històricament la seu de les empreses elèctriques de la població. Projectat pel prestigiós arquitecte Pere Domènech i Roura (1881-1962), autor d’obres emblemàtiques com l’Estadi Olímpic de Montjuïc i fill de Lluís Domènech i Montaner (Barcelona, 21 de desembre de 1850 – 27 de desembre de 1923), la subcentral elèctrica va entrar en servei l’any 1910, a la confluència dels carrers de Pi i Margall i Manufactures del Suro.


Fotos antigues.

L'Ajuntament de Palafrugell ha impulsat la reforma i adequació de l'immoble, que fou cedit per Endesa després de quedar en desús l’any 2006, adjudicant-ne la concessió mitjançant concurs públic a l'Escola de Música de Palafrugell.


Fotos actuals.

Ens agradarà tenir noticia de l’arquitecte autor de la ‘transformació’ a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Em deia un lector que intueix ‘mala voluntat política’ en la manca d’informació relativa al patrimoni històric i/o artístic. No tinc cap argument per a contradir la seva ‘intuïció’.

No hay comentarios:

Publicar un comentario