viernes, 3 de febrero de 2017

IN MEMORIAM DE LA CASA JONAMA o SERRA , AVUI RECTORIA . PALAFRUGELL. GIRONA. CATALUNYA

El Joan Dalmau Juscafresa em feia arribar unes imatges de l’antiga casa Jonama o Serra, al carrer de la Caritat, 68 de Palafrugell

Trobava a la pàgina 48 de 480 de :
http://sig.palafrugell.cat/documentacio/Planejament/PEPIPH/Vigent/finestra%20documents/04%20B%C3%A9ns%20individuals.pdf


Casa unifamiliar entre mitgeres, de dues plantes i tres crugies amb tres obertures per pis que tenen emmarcament de pedra. En els pisos hi ha finestrals entre dos balcons i a la planta porta d’arc entre dos finestrals. La porta té una falsa dovella-clau a relleu on hi figura l’any 1906. El remat de la façana és una prominent cornisa motllurada. L’arrebossat, amb incisions rectangulars.


L’interior conserva la distribució d’espais, les habitacions a cada costat dels passadissos i ampla escala d’accés als pisos.

A la part posterior la casa té un llarg pati entre mitgeres, com moltes cases d’aquest costat del carrer.

L’actual rectoria. Abans s’anomenava casa Jonama o Serra, descendents dels Vergonyós, la propietat dels quals passà a l’església. A l’antiga casa pairal dels dits Vergonyós, que hi havia al costat, s’hi edificà el centre catòlic (Casal Popular) i a la seva horta el camp d’esports parroquial.

Cap dada del seu autor, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com , em comentava un lector, que veia clar que tots aquests ‘oblits’ no tenen res de casual, i si molt de causal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario