domingo, 26 de febrero de 2017

LA PASSADA DE SANT ANTONI ABAT 2017 A CASTELLAR DEL VALLÈS

El diumenge 26.02.2017 mirava el santoral catòlic del dia :

Sant Alexandre d'Alexandria, bisbe
Sant Andreu , bisbe
Sant Claudiá , màrtir
Sant Conó , màrtir
Sant Diodor , màrtir
Sant Faustinià , bisbe
Santa Felipa
Sant Fèlix , màrtir
Sant Fortunat , màrtir
Santa Gontilda , abadessa
Santa Matilde , verge
Santa Milgita , verge
Sant Nèstor , bisbe i màrtir
Sant Papias , màrtir
Santa Paula Montal
Sant Porfiri , bisbe
Sant Víctor , ermità

Casualment ni un Antoni, avui que a Castellar del Vallès es feia la ‘ Passada’ , festa d’arrels religioses, que es duia a terme en ocasió de la festivitat de Sant Antoni Abat.


Sant Antoni Abat , és el patró dels traginers , i la tradició cristina li encomana la protecció de tots els animals útils per a les feines del camp.


Avui – en el millor dels casos - es pretén recuperar la memòria d’una època històrica, en la que la força dels equins era essencial per a l’activitat econòmica.

Des de l’àmbit familiar, també des de l’escola, potser s’hauria de fer alguna acció, perquè la mainada – que en la seva majoria veu cavalls únicament en aquesta ocasió – entengui la trajectòria històrica que en poc menys de 100 anys, ha deixat als cavalls fora del mercat de treball, i que amenaça seriosament de fer el mateix amb els essers humans.


Des de l’Associació d’Amics de Sant Antoni Abat de Castellar del Vallès, es fa un gran esforç, perquè la Vila gaudeixi any rere any, d’aquesta manifestació cultural.

Algun purista - n’hi ha tants ! - dirà que el 26.02.217 no toca fer la Passada de Sant Antoni; ben contràriament penso que acceptant les limitacions actuals de tot ordre, econòmiques, tècniques i àdhuc físiques; tots sabem que es conserven , bàsicament per persones particulars, un cada cop més curt nombre de carros, això fa impossible fora de les Ciutats que disposen d’il•limitats pressupostos, Barcelona, Sabadell ,…. dur a terme la Passada justament en la seva diada habitual. Em complau felicitar i agrair als amics de Sant Antoni Abad de Castellar del Vallès el seu esforç, és el mínim que penso tothom hauria de fer.

Ampliem les nostres peticions a Sant Antoni; com sempre que resguardi de tot mal a les besties i als qui se’n ocupen, ara també però cal que vetlli per tots els qui passen necessitat; per als que viuen angoixats per les conseqüències d’aquestes polítiques del benefici màxim que tanta dissort han portat arreu; per als qui pateixen els excessos d’unes administracions públiques curulles de corrupció, fanatisme i estultícia; i sobretot perquè ens sigui valedor davant del bon Déu, en els nostres anhels legítims de viure com éssers lliures !

La presència de vehicles estacionats als carrers deslluïa extraordinàriament la ‘Passada’. Val a dir que aquest és un mal costum que des de l’Ajuntament no és té voluntat d’eradicar

Podeu veure’n més imatges en aquest enllaç:
https://www.facebook.com/antonio.moraverges/media_set?set=a.10212495441450759.1073741835.1524186922&type=3&pnref=story


No hay comentarios:

Publicar un comentario