miércoles, 1 de febrero de 2017

QUE EN SABEU DE LA CASA ‘ANÒNIMA’ DEL CARRER DE SANT SEBASTIA, 36?. PALAFRUGELL. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

Seguíem en la tasca infinita, i potser inassolible, de ‘posar llum’ sobre el patrimoni històric i/o artístic el Joan Dalmau Juscafresa i l’Antonio Mora Vergés, el edifici en aquesta ocasió és la casa anònima del carrer de Sant Sebastià, 36 de Palafrugell.

Trobava a la pàgina 116 de 480 de :
http://sig.palafrugell.cat/documentacio/Planejament/PEPIPH/Vigent/finestra%20documents/04%20B%C3%A9ns%20individuals.pdf


Casa unifamiliar entre mitgeres planta baixa i dos pisos, amb tres crugies. Obertures emmarcades amb pedra: porta, finestra, portal gran als baixos i tres balconades – amb llosanes i baranes de forja- a cada pis. Coronament amb cornisa motllurada i barana d’obra opaca.


En el portal hi ha gravat l’any 1872 i les inicials A.P. Aquesta casa amb la veïna – més notable - de Can Plaja formen un conjunt d’interès, característic dels casals unifamiliars de la burgesia local de la segona meitat del segle XIX.


Cap dada del promotor – malgrat que sembla obvi, que devia ser un membre de la família Plaja - , ni del seu autor – que podria ser el mateix mestre d’obres - ; amb aquesta manca de dades ens cal atribuir l’obra, una vegada més a ‘desconegut’ l’arquitecte que aixecava la major part dels edificis de Catalunya. Darrera d’aquest ‘oblit’ SEMPRE, SEMPRE, hi ha la llarga mà del feixisme. Ens agradarà tenir-ne noticia del promotor i de l’autor a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Trobem a faltar – i a Girona, si cap més encara – que les nostres ATROCITATS s’impliquin en la recuperació d’aquesta ‘memòria històrica’ , això no els comportarà cap problema amb el REINO DE ESPAÑA

No hay comentarios:

Publicar un comentario