jueves, 11 de octubre de 2012

ANA ROS, LA BOTIGA DE INTIMO&MAR S.L DEL PAPIOL, A MOLINS DEL REI

M’agradaria que sempre fos certa la frase que ens deien de menuts ‘ la cara és el mirall de l’ànima’ , fa ‘bona cara’ la casa del carrer Carril números 22-24. Llegia ‘LIQUIDACIÓN TOTAL’, i quan connectava a la seva pàgina web http://www.anaros.com/ veia que no s’ha actualitzat d’ençà de 2.009. Si tot plegat apunta cap un tancament, serà una pèrdua del tot irreparable, tota vegada que aquesta casa és un marc idoni per l’activitat d’aquesta raó social.

La descripció tècnica, no ens aclareix qui aixecava aquest edifici, possiblement l’any 1912 com figura en un dels dos cossos de maó que sobresurten a la part superior de l’edifici ; en l’altre hi han les inicials MR – que llueixen també a l’edifici on hi ha l’Àpat, a la tercera casa des del començament del carrer -. Ens agradarà tenir noticies de l’autor a l’email coneixercatalunya@gmail.com de qui aixecava aquest coquetó edifici [ graciós i elegant amb certa artificiositat. Es diu especialment de mobles i d'edificis. «Un xalet molt coquetó»; «Un sofà coquetó».] format per planta i pis. La primera planta té dos portes de fusta, emmarcades per maó vist i amb ampit de ceràmica verda. Un fris de maó vist recorre la planta baixa.


El primer pis està format per dos balcons i dos finestres als extrems. Els primers, amb barana de ferro, tenen ornamentada la part de sota amb maó i rajoles. La part superior de les finestres està recoberta amb maó vist. Les finestres, amb aquesta mateixa decoració a la part superior , tenen panels de ceràmica vidriada a sota. La part superior de l'edifici és irregular i forma 2 cossos de maó que sobresurten, on figuren les inicials MR a un d'ells i data del 1912 a l'altre. Ambdós estan flanquejats per columnes de maó rematades per ceràmica.

Sou pregats d’ampliar i/o rectificar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario