lunes, 1 de octubre de 2012

L’HOTEL I LA RESIDÈNCIA ‘ELS ROURES’ DE MATADEPERA

Venia de retratar l’església ‘nova’ i m’adreçaven quan preguntava per l’adreça que llegiu al títol, pel primer carrer a la dreta, abans del començament de l’antiga carretera de Terrassa, em trobava un magnífic edifici format per dos cossos. El cos més gran, a la plaça, presenta planta baixa on llueixen els rètols ‘Hotel’ a les finestres; m’explicaven que l’ espai acull el Punt Jove de Matadepera, una sala per les entitats i els col•lectius juvenils i una gran sala polivalent.


En el mateix edifici que té una alçada de tres pisos a la Plaça Sala, hi ha la Residència per a Gent Gran ‘ Els Roures’ .


De la descripció tècnica reproduïm ; A la planta baixa hi ha grans obertures d'arc de mig punt i als pisos superiors, obertures de diversa tipologia (rectangulars, d'arc de mig punt o escarser, etc.). El cos més petit, de planta baixa i dos pisos, és a la banda dreta del carrer de Sant Isidre. Té façana de composició simètrica, amb porta d'accés d'arc de mig punt i dues petites portes de la mateixa tipologia als costats. Al primer pis hi ha superposades dues fileres de quatre i tres obertures d'arc de mig punt i, al pis superior, obertures rectangulars. Cal destacar l'ús de la ceràmica en l'ornamentació del conjunt (balustrades, emmarcament d'obertures, etc.).

L'edifici fou bastit l'any 1941, en estil noucentista.

Matadepera no superava el miler d’habitants fins l’any 1970, l’any 2011 eren 8.584; la major part dels edificis no tenen ‘ història, i dels que la tenen no és senzill esbrinar-la.

No hay comentarios:

Publicar un comentario