jueves, 11 de octubre de 2012

REFLEXIONS AL CALIU DEL PATRIMONI NO INVENTARIAT DE MOLINS DE REI

M’aturava a retratar la façana de la casa de numero 67 a l’Avinguda de València.
Quan s’aixecava l’any 1925 el poble creixia de forma exponencial, de 3962 habitants al cens de l’any 1920, es passaria als 6275 de l’any 1930, Molins de Rei no disposa – cosa que en aquestes alçades del segle XXI em sembla extraordinari – ni d’un Mapa de Patrimoni, ni d’accés telemàtic a la documentació del POUM.


M’agradarà rebre noticies de l’autor – arquitecte i/o mestre d’obres – i fins de la història de la casa, a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Molins de Rei ha estat una més de les destinacions on han trobat acollida les persones que de la ma del feixisme – que no sabia/ni volia crear riquesa als llocs on vivien - venien a Catalunya amb el legítim desig de millorar en tots els àmbits. Altra cosa era però, la intenció del feixisme – que aleshores i ara – pretenia aconseguir que el sentiment català, es dissolgués en el mar d’un castellà que s’imposava ‘manu militari’ , i que segons les darreres WERT/IESES que sentíem vol tornar a fer-ho.

He trobat a faltar aquell ‘¡ PORQUE NO TE CALLAS !’ que el Rei etzibava a l'actual president de Veneçuela. Hugo Rafael Chávez Frías (Sabaneta, Barinas, 28 de juliol de 1954). Em pregunto, i us pregunto; us sembla que Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias, Juan Carlos I de Borbón, aprova – amb el seu silenci – les paraules de José Ignacio Wert Ortega ?

Des de l’alçada, Sant Miquel Arcàngel, vetlla per la Vila, i trasllada al cel, aquella pregaria que començàvem a verbalitzar l’11 de setembre de 1714, Senyor; allibera el teu poble !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario