lunes, 29 de octubre de 2012

LA CASA MATARRODONA DE SANT FELIU DE CODINES AL VALLÈS SOBIRÀ

M’aturava per retratar el que sembla un blasó nobiliari que els anys s’han anat menjant, va pertànyer al Rector Joan Matarrodona, que feia aixecar aquesta casa a les primeres decades del segle XVII.


S’esmenta en la relació d’Armoria que en diu : Catalán. De ... una mata arrancada de ... acostada de las letras M i R de ... En la rectoria, de Sant Feliu de Codines. [Fr. d’A. Ferrer].


De l’edifici hi ha una magre informació tècnica : Casa entre mitgeres. Consta de planta baixa i pis. La coberta és a dues vessants. El portal d'entrada és de pedra amb arc de mig punt adovellat.


Al costat del portal hi ha l'entrada d'un túnel que comunica la plaça de la rectoria amb la plaça Umbert Rosàs. L'entrada d'aquest túnel és també de pedra i amb arc de mig punt adovellat. Hi ha dues finestres quadrades amb marc de pedra.

Aquest edifici, fins fa poc anys formava part de la Casa Rectoral.


En ocasió d’una activitat lúdica al Centre Cívic la Fonteta, tenia ocasió de fer petar la xerrada amb l’Alcalde, Pere Pladevall Vallcorba, el tema era el Patrimoni Històric, i més enllà de l’edifici en que ens trobàvem – i que no està documentat – li explicava la meva personal visió del patrimoni, alhora que com un indiscutible element cultural, com una possible font d’ingressos , en la mesura que tenim una població més culta, i som destinataris d’un turisme que demana alguna cosa més que sol i vi de garrafa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario